top of page

Här hittar du klimatvänliga restauranger

Vi vill göra det lätt att göra klimatsmarta val i ens vardags. Därför har vi här gjort det möjligt att lista restauranger och andra ställen för mat som är klimatsmarta. Det betyder veganska restauranger, eller restauranger med fokus på närproducerad eller lokalproducerad mat. Hittar du inte din favoritplats? Tipsa oss!

Naturskyddsföreningen

På Naturskyddsföreningens hemsida kan du bli medlem och hjälpa till genom att bidra och stödja utvecklingen av miljöpolitiken. Där hittar du även artiklar som berättar hur du kan agera mer hållbart. Hur mycket du minskar din klimatpåverkan när du väljer möbler, tips och initiativ kring matproduktion och konsumtion. Du kan även lära dig om miljön i din närhet och läsa mer om naturen och dess biologiska mångfald. 

WWF-hållbarhetsguide

WWF har många guider som man kan vända sig till om man vill lära sig mer om hur man kan äta mer hållbart. Matguiden är en app där tre konsumentguider är samlade: Fiskguiden, Köttguiden och Vegoguiden. Där finns rapporter om allt från arter som är utrotningshotade, konsumtionsbeteenden och analyser av partiernas klimatmål.

bottom of page