top of page

Här hittar du second-hand butiker

Vi vill göra det lätt att göra klimatsmarta val i livet. Därför har vi här samlat en lista med second-hand butiker och andra butiker som uppmuntrar till återbruk, recycling eller på annat sätt leva med mindre klimatpåverkan. Saknar du någon butik? Tipsa oss och lägg till den i listan!

Busfrö Helsingborg

Second Hand, Butiker

Kullagatan 23, Helsingborg, Sweden

Kiddo

Second Hand, Butiker

Lundbergsgatan 4, 217 51 Malmö, Sverige

SWOPSHOP

Second Hand, Butiker

Östergatan 12, 11 25 Malmö

FAB Collective

Second Hand, Butiker

Drottninggatan 27, Helsingborg, Sweden

LITA Exclusive Secondhand

Second Hand, Butiker

Bruksgatan 15, 252 23 Helsingborg, Sverige

Hygglo

Second Hand, Digitalt / Appar

Sverige

Myrorna Helsingborg

Second Hand, Butiker

Kullagatan 29, 252 20 Helsingborg, Sverige

Naturskyddsföreningen

På Naturskyddsföreningens hemsida kan du bli medlem och hjälpa till genom att bidra och stödja utvecklingen av miljöpolitiken. Där hittar du även artiklar som berättar hur du kan agera mer hållbart. Hur mycket du minskar din klimatpåverkan när du väljer möbler, tips och initiativ kring matproduktion och konsumtion. Du kan även lära dig om miljön i din närhet och läsa mer om naturen och dess biologiska mångfald. 

WWF-hållbarhetsguide

WWF har många guider som man kan vända sig till om man vill lära sig mer om hur man kan äta mer hållbart. Matguiden är en app där tre konsumentguider är samlade: Fiskguiden, Köttguiden och Vegoguiden. Där finns rapporter om allt från arter som är utrotningshotade, konsumtionsbeteenden och analyser av partiernas klimatmål.

bottom of page